ГоловнаЕкономікаБізнес

У "Борисполі" створять торговий центр з магазинів duty-free

Аеропорт провів конкурс на оренду площ для безмитної торгівлі

У "Борисполі" створять торговий центр з магазинів duty-free
Фото: kbp.aero

Керівництво аеропорту "Бориспіль" має намір створити найбільший в країні комплекс магазинів безмитної торгівлі в аеропорту під назвою "Д'юті фрі мол". Про це повідомив президент Асоціації магазинів безмитної торгівлі України Володимир Сай.

"Під цей проект виділено більше двох тисяч квадратних метрів площі, яку раніше не використовувалися за призначенням. Це не тільки покращить інфраструктуру терміналів аеропорту та культуру обслуговування пасажирів міжнародних рейсів, а й створить додаткові робочі місця, а також забезпечить додаткові надходження до бюджету аеропорту і державного бюджету України різних рівнів", - заявив він.

За словами Сая, при попередньому керівництві, можливості аеропорту у сфері безмитної торгівлі не використовувалися належним чином.

"Через непрофесійні дії попередніх керівників аеропорту, склалася ситуація, коли відсутність інфраструктури у терміналі D створювала незручності пасажирам, а також стала причиною недоотримання необхідних коштів як ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль", так і державою в цілому", - зазначив він.

Разом з тим, президент Асоціації магазинів безмитної торгівлі України повідомив, що нещодавно було проведено конкурс на оренду площ для магазинів duty-free в терміналі D аеропорту "Бориспіль",який показав, що вперше за останні кілька років в Україні з'явилася можливість чесної і прозорої конкуренції за право ведення безмитної діяльності.

"Щоб відповідати умовам конкурсу для компаній було важливо мати досвід діяльності в Україні і показати протягом тривалого часу свою спроможність. Саме ці вимоги і були покладені в основу тендерних умов, розроблених державним підприємством" Міжнародний аеропорт Бориспіль" та затверджених Міністерством інфраструктури України", - підкреслив він.

За словами

Сая, підтвердженням об'єктивності та правильності конкурсних умов стали його практичні результати. Переможцями конкурсу стали ТОВ "БФ енд ГБ Тревел Рітейл" та ТОВ "Київріанта", які краще за інших відповідають сьогоднішнім вимогам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram