ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрзалізниця" вирішила модернізувати поїзди власними зусиллями

Залізнична галузь України здатна повністю себе забезпечити

"Укрзалізниця" вирішила модернізувати поїзди власними зусиллями
Фото: sannews.com.ua

"Укрзалізниця" планує власними силами провести модернізацію рухомого складу і розвивати виробництво на підприємствах галузі, заявив її гендиректор Борис Остапюк на відкритті виставки залізничної галузі в Києві.

"Ми плануємо провести серйозну модернізацію рухомого складу в умовах депо. Насамперед, дизель-поїздів Д1 і ДР1. І ця виставка проводиться, щоб зрозуміти, наскільки ми можемо власним виробництвом задовольнити потребу в запчастинах. Ми відмовилися від послуг комерційних структур (в першу чергу тому, що комерсанти на сьогодні постачають продукцію неякісну) і вирішили розвивати своє виробництво. Це ефективно з точки зору безпеки руху, розвитку наших підприємств і збереження робочих місць", - цитує Остапюка ТСН.

Виставка проходить на базі Київського електровагоноремонтного заводу, її метою є підвищення взаємодії між різними підрозділами та підприємствами галузі. Як підкреслив Остапюк, такий захід проводиться вперше і має стати щорічним. В експозиції представлено понад 100 презентаційних стендів зі зразками продукції і послуг, якими можуть користуватися всі шість залізниць України.

"Підприємства галузі виробляють безліч продукції для власних потреб. У тому числі й унікальної. Завдання виставки - продемонструвати її, щоб керівники різних підрозділів дізналися, з ким можуть співпрацювати", - підкреслив директор з технічної політики "Укрзалізниці" Ростислав Дьомін.

Як заявив міністр інфраструктури Максим Бурбак, вітчизняні підприємства можуть виробляти до 90% продукції, якої потребує залізниця.

Також на відкритті виставки Остапюк повідомив, що наступного тижня відбудеться презентація швидкісних поїздів виробництва Крюківського вагонобудівного заводу, які придбані "Укрзалізницею" і незабаром з'єднають Київ і Львів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram