ГоловнаЕкономікаБізнес

Голову "Укртрансгазу" звільнили через незгоду з поділом компанії

Колектив оператора газотранспортної системи звинуватив "Нафтогаз" у тиску

Голову "Укртрансгазу" звільнили через незгоду з поділом компанії
Игорь Лохман
Фото: ua-energy.org

"Нафтогаз України", єдиний акціонер ПАТ "Укртрансгаз" (оператор газотранспортної системи України), 6 червня звільнив Ігоря Лохмана з посади голови правління компанії.

Про це йдеться у повідомленні компанії у системі розкриття інформації НКЦПФР.

Тимчасово виконуючим обов'язки голови правління "Укртрансгазу" з 11 червня призначено Мирослава Химка, який протягом останніх п'яти років обіймав посаду заступника голови правління компанії.

При цьому на сайті "Укртрансгазу" в середу з'явилося звернення прес-служби компанії, в якому сказано, що трудовий колектив "Укртрансгазу" виступає проти такого "несправедливого та необґрунтованого рішення".

Також у ньому зазначено, що на Лохмана в травні керівництво НАК "Нафтогаз України" "чинило моральний тиск" - через відстоювання ідеї технологічної цілісності компанії.

Нагадаємо, напередодні прем'єр Арсеній Яценюк повідомив про намір уряду розділити "Укртрансгаз" на дві компанії: одна з них транспортуватиме газ, інша - зберігатиме. Нові підприємства повинні називатися "Українська газотранспортна система" та "Українські газові сховища".

Лохмана призначили головою "Укртрансгазу" 14 квітня. До цього він був головним інженером компанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram