ГоловнаЕкономікаБізнес

Київська IT-компанія: працювати в Криму стало неможливо

Кримські айтішники залишилися без замовлень після окупації

Українська IT-компанія SECL Group, яка розробляє програмне забезпечення та розвиває веб-маркетинг, скоротила кількість співробітників у своєму офісі у Сімферополі, оскільки після анексії Росією там стало неможливо нормально працювати.

Гендиректор компанії Микита Семенов розповів AIN.ua, що зараз ринок онлайн-маркетингу, SEO, веб-розробки у регіоні сильно просів, хоча до окупації він розвивався добре. Замовлень для айтішників майже немає.

"Там неможливо працювати. Складна економічна ситуація. Проукраїнські фахівці масово виїжджають з регіону, проросійські залишаються, сидять без роботи та очікують змін на краще", - сказав він.

Серед основних проблем регіону - робота банків. Українські установи на півострові недоступні, російські відкриваються повільно, до відділень шикуються довгі черги. На оплату рахунків доводиться витрачати півдня.

Раніше в Сімферополі в компанії був основний офіс розробки на 25 осіб, але зараз компанія відкриває вакансії у Львові та пропонує кримським розробникам їхати або туди, або до Києва.

Нагадаємо, у квітні одна з найбільших ІТ-компаній в Україні SoftServe закрила свій офіс у Севастополі через анексію півострова Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram