ГоловнаЕкономікаДержава

Донецька область утратила лідерство за обсягом реалізації промпродукції

Бунтівний регіон поступився першим місцем Дніпропетровській області

Донецька область утратила лідерство за обсягом реалізації промпродукції
Фото: EPA/UPG

Дніпропетровська обладміністрація заявила, що Донецька область через нестабільну ситуацію поступилася лідерством за обсягом реалізації промислової продукції Дніпропетровській області.

Про це з посиланням на ДніпрОДА повідомляє РБК-Україна.

За січень-квітень уся Україна реалізувала промислової продукції на 366 млрд грн. 69 млрд грн із цієї суми припадає на Дніпропетровську область, тоді як на Донецьку - 63,9 млрд грн. Для порівняння, за результатами 2013 року Донецька область реалізувала промпродукції на 205,6 млрд грн, тоді як Дніпропетровська - на 202,3 млрд.

"Нестабільна ситуація в Донецькій області призводить до значних втрат у промисловому виробництві й економіці в цілому. Економічні показники одного з найпотужніших промислових регіонів України щомісяця знижуються. Зокрема, обсяг реалізованої промислової продукції за 4 місяці 2014 року, порівняно з торішніми показниками, знизився на 9%. І якщо ситуація в Донецькій області не стабілізується найближчим часом, то в умовах світової промислової конкуренції цей регіон на довгі роки втратить свою промислову та економічну міць", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Донецька і Дніпропетровська області мають найвищий валовий регіональний продукт

серед регіонів України, крім Києва. За підсумками 2012 року їхній внесок в економіку становив 11,7% і 10,1% відповідно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram