ГоловнаЕкономікаДержава

Україна завершила підготовку позову до "Газпрому" (оновлено)

Закрито всі борги, які "Нафтогаз" не оскаржує

Україна завершила підготовку позову до "Газпрому" (оновлено)
Фото: www.kmu.gov.ua/

Україна завершила підготовку позову до стокгольмського арбітражу про перегляд газового контракту з Росією й погасила частину боргу, який вважає безперечним.

Про це заявив прем'єр Арсеній Яценюк під час засідання уряду.

"Сьогодні ми завершили всі процедури з підготовки до подачі (позову) до Арбітражного суду Стокгольма. Щоб подати відповідний позов, ми закрили ті рахунки, які є безперечними в наших відносинах з російським "Газпромом". Це виключно ті рахунки, де ціна визначена в 268 доларів США за тисячу кубометрів. Загалом таких безперечних рахунків є на 786 мільйонів доларів. Це є для нас підставою для того, щоб подати до суду", - сказав Яценюк.

За словами Яценюка, наступний раунд переговорів між Україною, РФ і ЄС пройде 2 червня.

"У понеділок пройде, сподіваюся, остаточний раунд переговорів. Ці переговори або закінчаться підписанням договору, або закінчаться подачею позову, як було чітко нами заявлено", - сказав він.

Нагадаємо, 29 травня закінчився термін доарбітражного врегулювання спору між НАК "Нафтогаз України" і "Газпромом". Україна не визнає ціну газу на рівні майже 500 доларів за тисячу кубометрів, яку з 1 квітня встановила Росія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram