ГоловнаЕкономікаДержава

Відомчі квартири Миколаївського заводу "Океан" реалізовували за безцінь

За попередніми оцінками, прямий збиток підприємства становить близько 300 тис. дол.

Відомчі квартири Миколаївського заводу "Океан" реалізовували за безцінь
Николай Романчук

ПАТ "Миколаївський суднобудівний завод "Океан", який зараз проходить процедуру банкрутства, продало квартиру в Києві, яка їм належала, за ціною, що в рази нижча, ніж ринкова, йдеться в розслідуванні РБК.

У 2006 році, зазначає автор розслідування, підприємство продало 4-кімнатну "квартиру-готель" на вул. Лева Толстого, 49, яку використовував завод для розміщення відряджених до столиці менеджерів, за 72 тис. гривень, або 14,5 тис. доларів за чинним на той момент офіційним курсом. Операцію особисто схвалив тодішній генеральний директор підприємства і нинішній голова Миколаївської ОДА Микола Романчук.

"Квартира має загальну площу 75 кв. м. Завод її реалізував за балансовою вартістю 72 тис. гривень, тобто за ціною (з огляду на чинний на той момент курс) трохи більше ніж 200 доларів за квадратний метр. Для розуміння: у 2006 році середня вартість "вторинки" на столичному ринку становила близько 1,6 тис. дол./кв.м, а ціна на нерухомість у центрі в рази перевищувала цей середній показник (3-4 тис. дол./кв.м)", - зазначає автор.

За оцінками автора, прямий збиток, якого зазнало підприємство від цього договору, становив близько 300 тис. доларів.

Зараз голова Миколаївської обласної державної адміністрації Микола Романчук в різних судових інстанціях вимагає від ПАТ "Миколаївський суднобудівний завод "Океан" виплатити йому 37 мільйонів гривень заборгованості із зарплати.

Романчук керував заводом "Океан" з 1996-го по 2010 рік.

2 березня 2014 року виконувач обов'язків президента України Олександр Турчинов призначив Миколу Романчука головою Миколаївської обласної державної адміністрації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram