ГоловнаЕкономікаБізнес

Абрамович купує фармкомпанію за мільярд доларів

Компанія розробляє, виготовляє та просуває на ринку власні лікарські засоби

Абрамович купує фармкомпанію за мільярд доларів
Роман Абрамович
Фото: novoskop.ru

Інвестгрупа Millhouse Романа Абрамовича готується придбати великого російського виробника біофармацевтичної продукції "Біокад" за мільярд доларів.

Про це в четвер, 22 травня, повідомляє "Интерфакс" із посиланням на агентство Bloomberg.

Операцію здійснять спільно із "Фармстандартом", яка раніше була одним з головних активів Millhouse. Планується, що інвесткомпанія стане власником 50% капіталу "Біокаду", "Фармстандарт" - 20%.

Фінансових умов операції не розкривають, проте "Біокад" оцінювали під час переговорів із потенційними покупцями, до яких входили також американські Pfizer і Amgen, мільярдом доларів.

ЗАТ "Біокад" заснували в Санкт-Петербурзі 2001 року. Компанія розробляє, виготовляє та просуває на ринку власні лікарські засоби, а також дженерики. Одним з основних напрямків діяльності фармкомпанії є випуск серії противірусних препаратів "Генферон".

Millhouse Capital - інвестиційна група, підконтрольна Роману Абрамовичу і Євгенові Швідлеру. Штаб-квартира компанії знаходиться в Лондоні. До 2005 року була основним акціонером "Сибнафти". Активи, якими управляє Millhouse, журнал Forbes оцінив у $19 млрд. Millhouse Capital була одним з головних акціонерів "Фармстандарту" до березня 2008 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram