ГоловнаЕкономікаДержава

Самооборона Криму вивезла 32,45 млн гривень зі сховища Ощадбанку

Ці кошти були призначені для виплат найменш соціально захищеним прошаркам населення

Самооборона Криму вивезла 32,45 млн гривень зі сховища Ощадбанку
Очередь в Ощадбанк в Симферополе
Фото: EPA/UPG

Державний Ощадний банк заявив про вивезення представниками так званої "самооборони" Криму 32,45 млн гривень зі сховища банку на півострові.

Про це йдеться в повідомленні Ощадбанку.

"16 травня голова правління Ощадбанку Андрій Пишний повідомив у Facebook про зухвалі спроби окупаційної влади Криму вилучити готівку, яка зберігається у сховищі банку. На жаль, сьогодні кримські мародери пішли далі у своїх грабіжницьких діях. Так звана "самооборона" Криму за участю їхнього керівника Мерцалова вивезла в невідомому напрямку 32,45 млн гривень", - наголошено в повідомленні.

Ці кошти, за даними Ощадбанку, були призначені для виплат пенсіонерам, інвалідам, ветеранам, сім'ям із дітьми й іншим представникам найменш соціально захищених прошарків населення.

З урахуванням того, що сталося, наголошують в Ощадбанку, банк позбавлений можливості виконувати зобов'язання перед кримськими клієнтами. Відповідальність за це Ощадбанк повністю покладає на уряд Російської Федерації та його окупаційний режим на півострові.

Банк має намір докласти всіх зусиль для відстоювання та захисту в міжнародних інстанціях своїх майнових прав та інтересів, грубо порушених унаслідок окупації Криму Росією.

Нагадаємо, 16 травня повідомляли, що кримська влада хоче забрати в Ощадбанку 73 млн грн готівкою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram