ГоловнаЕкономікаФінанси

Суд підтвердив нелегітимність дій гендиректора "Nemiroff"

Сорочинського внесли до ЄДР всупереч забороні Господарського суду Києва

Суд підтвердив нелегітимність дій гендиректора "Nemiroff"
Фото: http://lezo.in.ua/

13 травня 2014 року Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив незаконність дій Юрія Сорочинського від імені ДП "УВК "Nemiroff" та Олени Ширшової від імені ДП "Алко Інвест Україна" (копія документа додається). Про це повідомили джерела, наближені до ДП "УВК "Nemiroff".

Зазначимо, що вказані особи представляють інтереси об'єднаних міноритарних акціонерів компанії Nemiroff Якова Грибова та Анатолія Кіпіша.

Так, Київський апеляційний адміністративний суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги осіб, що діють в інтересах об'єднаних міноритаріїв компанії Nemiroff Якова Грибова (20% акцій) і Анатолія Кіпіша (17,48%), і залишив чинною ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва від 13 березня 2014 року, яка зупиняє незаконну зміну запису у держреєстрі про Юрія Сорочинського як гендиректора ДП "УВК "Nemiroff" (копія документа додається). На цій підставі можна стверджувати, що всі дії Сорочинського від імені компанії є нелегітимними, зазначили джерела.

Нагадаємо, що Сорочинського внесли до ЄДР 12 березня 2014 року всупереч забороні Господарського суду міста Києва від 4 березня 2014 року на будь-які зміни в держреєстрі щодо ДП "УВК "Nemiroff" (копія документа додається). Проте, як відзначають джерела, наближені до ДП "УВК "Nemiroff", Грибов і Кіпіш в обхід цієї заборони залучили до зміни запису у держреєстрі вінницького реєстратора І. Мельник й усунули немирівського реєстратора О. Чухно. Станом на сьогодні порушено кримінальне провадження і ведеться слідство за фактом порушення судової заборони і корупції держслужбовця. "Спроба Грибова і Кіпіша закрити кримінальну справу проти Мельник корупційними способами провалилася, суд зобов'язав міліцію і прокуратуру провести належне розслідування", - підкреслюють джерела.

Очікується, що Генеральна прокуратура, МВС, Міністерство юстиції, Антикорупційний комітет, Комітет ВРУ з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики, а також Робоча група з питань посилення протидії рейдерству найближчим часом дадуть оцінку діям об'єднаних міноритарних акціонерів за незаконну зміну гендиректора ДП "УВК "Nemiroff", а також силового захоплення підприємства 19 березня 2014 року і блокуванню його діяльності, покликаної витіснити з компанії її засновника - Аллу Глусь (25,04%).

Джерела нагадали, що вже два місяці ДП "УВК "Nemiroff" залишається заблокованим незаконно призначеним гендиректором заради просування в Україні російського аналога алкогольної продукції під брендом Nemiroff. "За цей час підприємство пропрацювало всього один день лише для того, щоб створити для ЗМІ маніпулятивну картинку: нібито підприємство працює і виконує свої зобов'язання перед державою та працівниками. Тим часом втрати бюджету за час простою підприємства перевищили 100 млн грн, понад тисяча осіб втратили роботу. Співробітники підприємства не допускаються до роботи, виплата зарплат зупинена. Вінницька область стикнулася з реальною загрозою соціального вибуху, оскільки компанія Nemiroff традиційно була найбільшим платником податків регіону та України в цілому", - зазначили джерела, наближені до ДП "УВК "Nemiroff".

Засновник бізнесу Nemiroff Алла Глусь розраховує найближчим часом розблокувати роботу підприємства, зупиненого за допомогою корупційних схем і внутрішньокорпоративного рейдерства, і забезпечити запуск виробництва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram