ГоловнаЕкономікаБізнес

Міністр енергетики РФ: Україна не зможе платити за газ навіть по $100

В уряді Росії вважають "Нафтогаз" неплатоспроможним

Міністр енергетики РФ: Україна не зможе платити за газ навіть по $100
Александр Новак, министр энергетики РФ
Фото: pravdaurfo.ru

Міністр енергетики Олександр Новак вважає, що НАК "Нафтогаз України" є повністю неплатоспроможним і навряд чи зможе оплачувати газ за якусь ціну.

"У нас немає гарантій, що навіть якщо буде встановлена ціна в $100, що ці ціни можуть бути оплачені українською стороною. Там на сьогодні повна неплатоспроможність", - цитує російського чиновника ИТАР-ТАСС.

Тим часом заступник міністра енергетики України Ігор Діденко в четвер заявив, що "Нафтогаз" до кінця травня заплатить Росії близько $4 млрд за газ, якщо ціна на нього повернеться до позначки $268,5 за тисячу кубометрів (зараз вона становить $485).

"Якщо ціна на газ буде $268,5, яка була узгоджена між "Нафтогазом" і "Газпромом" як остання ціна, то "Нафтогаз" готовий оплатити до кінця травня суму близько $4 млрд", - заявив він.

Нагадаємо, останні розрахунки за газ "Нафтогаз" проводив за січень і частину лютого. З березня компанія перестала платити за паливо. Окрім того, досі не оплачені постачання газу за останні два місяці минулого року.

На думку російської сторони, загальний борг України за газ становить $3,5 млрд. Ще $1,7 млрд "Газпром" зажадав авансом за постачання газу в червні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram