ГоловнаЕкономікаБізнес

На місці іподрому в Києві може з'явитися IKEA

Шведи розглядають можливість відкриття магазинів в Україні

На місці іподрому в Києві може з'явитися IKEA
Фото: tsn.ua

На місці Київського іподрому можуть побудувати торговельний центр IKEA, заявив голова державної адміністрації Києва Володимир Бондаренко.

"Я вважаю і фахівці у цій сфері вважають, що іподроми в Україні в принципі не потрібні. Коли їх було 200 з лишком, це була система тоталізаторів українських, навіть союзна тоді. Це були високоприбуткові структури, де грали на гроші, і частина цих грошей надходила. Сьогодні це іграшки, які один або два рази на рік використовуються", - цитує Бондаренка УНИАН.

Він вважає, що іподром варто трансформувати у систему кінноспортивних клубів, де можна тренуватися та відпочивати.

"Тому ми хочемо виділити місце на узбережжі Дніпра за Києвом в хорошій природній зоні... І там створити прекрасний кінноспортивний клуб. Але не за гроші Києва, а за гроші, наприклад, фірми ІКЕА, яка попередньо вивчає можливість створення великого суперсучасного торговельного центру на місці іподрому. Тобто, за інвестиційні кошти - створення такого кінноспортивного клубу під Києвом, а на місці іподрому буде торговий комплекс ІКЕА", - сказав Бондаренко.

Нагадаємо, IKEA є лідером серед брендів міжнародних мереж магазинів, яких не вистачає українським споживачам, свідчить дослідження компанії GfK Ukraine.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram