ГоловнаЕкономікаБізнес

Губарєв пов'язаний з компаніями, які заборгували ПІБу мільйони гривень

Промінвестбанк контролюється російським урядом

Губарєв пов'язаний з компаніями, які заборгували ПІБу мільйони гривень
Павел Губарев
Фото: www.u-f.ru

"Народний губернатор" Донецької області Павло Губарєв, виявляється, пов'язаний з компаніями, які заборгували близько 23 млн грн Промінвестбанку, контрольованому російським урядом.

Про це пише "Інсайдер".

2005 року Губарєв очолював ТОВ "Центр комерційної безпеки", а у 2007-2009 роках - ТОВ "ВКФ Рекком". У 2007-2008 роках ці фірми кредитував Промінвестбанк, і обидві компанії не розрахувалися з ним.

2011 року, коли ПІБ уже належав російському Зовнішекономбанку, він почав процедуру стягнення заборгованості, проте банку не вдалося зробити це: у липні минулого року "Рекком" визнали банкрутом, незабаром банкрутом можуть визнати і ЦКБ.

Отже, донецькі компанії "Центр комерційної безпеки" і "ВКФ Рекком" не повернули Промінвестбанку, який належить Росії, майже 23 млн грн.

Варто зазначити, що обидві фірми, можливо, пов'язані і зі "Сім'єю" Януковича. Видання зазначає, що їхня колишня співвласниця Ніна Бондаренко непрямо пов'язана з екс-міністром доходів і зборів Олександром Клименком, а також гендиректором компанії "Донбасенерго" Едуардом Бондаренком, яка належить донецькому бізнесмену Ігорю Гуменюку і раніше була важливим елементом "вугільної схеми", на якій заробляла "Сім'я".

Нагадаємо, на початку березня правоохоронні органи затримали Губарєва за зазіхання на територіальну цілісність України. Але через місяць його обміняли на полонених сепаратистами силовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram