ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укртрансгаз" посилив охорону ГТС через теракт на газопроводі

В Івано-Франківській області пошкодили трубопровід Уренгой - Помари - Ужгород

"Укртрансгаз" посилив охорону ГТС через теракт на газопроводі

Компанія "Укртрансгаз" посилила охорону об'єктів газотранспортної системи після вибуху на газопроводі Уренгой - Помари - Ужгород в Івано-Франківській області, який прокуратура класифікувала як теракт.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

"За останні кілька діб на заході України були зафіксовані випадки втручання сторонніх осіб у роботу об'єктів магістральних газопроводів, які були виявлені, локалізовані і не вплинули на виконання послуг з газопостачання та транспортування природного газу за існуючими контрактами", - пояснив глава правління "Укртрансгазу" Ігор Лохман.

Спеціальний охоронний режим введено на території всієї України. Окрім того, в Івано-Франківській області створено штаб територіальної оборони.

Пошкодження газопроводу Уренгой - Помари - Ужгород було виявлено вранці 12 травня в Рожнятівському районі Івано-Франківської області на переході через річку Лимниця. Компанія повідомила, що витік газу стався внаслідок пошкодження труби сторонніми особами.

Через два дні прокуратура області повідомила, що трубопровід було пошкоджено в результаті вибуху і почала кримінальне виробництва за фактом терористичного акту.

Нагадаємо, мережа "Укртрансгазу" складається з 36 тис. км магістральних газопроводів, понад 70 компресорних станцій і 12 підземних сховищ газу загальною ємністю 30 млрд куб. м. Компанія на 100% належить "Нафтогазу України".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram