ГоловнаЕкономікаБізнес

Через сепаратистів Донбас залишиться без бензину

"Народне ополчення" конфіскує бензовози разом з паливом

 Через сепаратистів Донбас залишиться без бензину
Фото: gazetairkutsk.ru

Найбільші мережі автомобільних заправок на Донбасі зараз розпродають залишки нафтопродуктів. Після того як вони взакінчаться, АЗС призупинять роботу.

Про це пише "ЛіГА БізнесІнформ" з посиланням на нафтотрейдерів.

Усього у Донецькій та Луганській області близько 850 АЗС, з них третина належить великим мережам, таким як WOG, "Паралель", "Укрнафта", "Авіас", "ОККО", ТНК. "На сьогодні практично повністю припинили завезення нафтопродуктів на свої АЗС компанії Shell та "Укрнафта". "ОККО" продовжує поставляти, але регулярно відчуває проблеми", - розповіло джерело видання.

Основна проблема - безпека. "Основна причина, що заправки закриваються - оператори не можуть доставити паливо, в дорозі так зване "народне ополчення" конфіскує бензовози разом з паливом", - пояснив аналітик консалтингової компанії UPECO Олександра Сіренко.

Зі схожими проблемами зіткнулися і постачальники інших товарів. За даними газети "Капитал", продовольчі мережі в основному працюють, як і раніше. Однак непродовольчі магазини стали вести бізнес обережніше і продають в регіоні обмежений асортимент товарів.

Майже зупинилися поставки автомобілів на Донбас: продажів у регіоні практично немає, до того ж високий ризик викрадення.

Багато магазинів, які продавали дорогі товари в Донецьку, зараз закриті, а їх продукція вивезена.

Нагадаємо, Донецька та Луганська народні республіки проголосили себе суверенними державами за підсумками референдумів, які пройшли в минулі вихідні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram