ГоловнаЕкономікаБізнес

У київських готелях пустує рекордна кількість місць

Готельєри змушені знижувати ціни

У київських готелях пустує рекордна кількість місць
Фото: 100dorog.ru

Заповнюваність київських готелей у першому кварталі поточного року скоротилася більш ніж удвічі порівняно з таким самим періодом 2013 року. Про це повідомив виконавчий директор Асоціації зіркових готелів Дмитро Прохоров "Капіталу".

У січні-березні 2014 року готелі були завантажені тільки на 28-30%, хоча навіть під час кризи 2008-2009 років ці показники були вищими й становили близько 40-45%.

Найгірше становище у п'ятизіркових готелів, тимчасом як готелі класом нижче почуваються краще. Наприклад, у деяких тризіркових операторів зараз заповнюваність становить 55-60%, розповів президент компанії Double W (розвиває кілька готельних проектів) Володимир Горащенко. Щоб працювати без збитків, у п'ятизіркових готелях завантаженість не повинна падати нижче за 40%, а в готелях категорії три і чотири зірки - 30-35%.

У цій ситуації готелі змушені знижувати ціни. Керівник департаменту готельного бізнесу компанії JLL Девід Дженкінс зазначає, що середня ціна номера в готелях у першому кварталі 2014 року становила $190 на добу, тимчасом як за аналогічний період минулого року - $216.

Нагадаємо, торік Кабмін зобов'язав готелі вказувати свою категорію кількістю зірок на фасаді закладу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram