ГоловнаЕкономікаДержава

В Міндоходів пропонують декларувати майно, а не доходи

В Україні скоротилася кількість офіційних мільярдерів

В Міндоходів пропонують декларувати майно, а не доходи
Фото: www.donbass-info.com

У Міністерстві доходів та зборів хочуть змінити ідеологію декларування доходів і звертати більше уваги не так на факт їх отримання, а на загальні дані про майновий стан. Про це заявив заступник директора департаменту доходів та зборів з фізичних осіб Сергій Наумов.

"Ми зараз обговорюємо норму стосовно того, що обов'язковість подання декларації про майновий стан повинна залежати не від факту отримання доходів протягом року, а від стану майна, що перебуває у власності громадянина", - цитує чиновника УНИАН.

Він розповів, що за підсумками кампанії декларування доходів за 2013 в Україні виявилося всього два мільярдери, тоді як роком раніше їх було четверо. Але насправді кількість людей, чий статок становить понад мільярд гривень, більше.

"Задекларували тільки ті доходи і тільки ті [громадяни], хто зобов'язаний був декларувати. Відповідно до діючих норм, люди не зобов'язані декларувати свій стан - активи, майно, кількість коштів", - сказав Наумов.

Нагадаємо, наприкінці минулого року Міндоходів оприлюднило на концепцію реформи декларування доходів громадянами. Згідно з документом, декларувати доходи потрібно буде громадянам, чий річний дохід перевищує 120 мінімальних зарплат (з 1 січня - це 156 тис. грн), які володіють майном на 1200 мінімальних зарплат (1,56 млн грн) або хто має фінансові зобов'язання на 120 МЗ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram