ГоловнаЕкономікаБізнес

Генпрокуратура зацікавилася цінами на авіаквитки

Зі Львова іноді дешевше злітати в Нью-Йорк, ніж в Донецьк

Генпрокуратура зацікавилася цінами на авіаквитки
Фото: Макс Левин

Генпрокуратура вважає, що українські авіакомпанії завищують ціни на квитки на внутрішніх рейсах. Така заява була зроблена відомством за підсумками перевірки в Державній авіаслужбі.

Як зазначається на сайті відомства, Державіаслужба взагалі не перевіряла обгрунтованість встановлених авіакомпаніями цін та не вживала заходів щодо скасування завищених тарифів, а Антимонопольний комітет належним чином не контролював ринок авіаперевезень. "Як наслідок, занадто високі тарифи на авіаційному транспорті Міністерство інфраструктури залишило без належного регулювання", - вважають у прокуратурі.

ГПУ наголошує, що з 82 українських авіакомпаній регулярні внутрішні пасажирські перевезення здійснюють тільки чотири компанії . При цьому квитки з Києва в інші міста в середньому становлять від 1439 до 5021 грн в одну сторону. При цьому квиток зі Львова до Донецька може коштувати дорожче , ніж зі Львова до Нью -Йорка.

Відомство вважає, що саме дорогі квитки призвели до падіння пасажиропотоку в цьому році.

Генпрокуратура за підсумками перевірки внесла подання до Мінінфраструктури з вимогою усунути ці порушення.

Нагадаємо, у 2013 році внутрішні регулярні рейси припинили шість авіакомпаній:"Хорс", "Південні авіалінії", "Центр ділової авіації", Wizz Air Ukraine, Air Onix, а також "АероСвіт".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram