ГоловнаЕкономікаФінанси

На Південному Сході розгромили вже 28 відділень ПриватБанку

Банк закликає жителів регіону припинити руйнувати рідні міста

На Південному Сході розгромили вже 28 відділень ПриватБанку
Фото: superstas.com

ПриватБанк закликав агресивно налаштованих жителів Південного Сходу взятися за розум і припинити руйнувати рідні міста.

"У агресивно налаштованих людей є мета - зробити неможливою нормальне людське життя. Ми бачимо, що однакові сценарії розгортаються в Донецькій, Луганській, Харківській, Одеській областях. Через ризик для життя клієнтів і співробітників ми змушені змінювати режим роботи і зміцнювати охорону відділень у гарячих точках, забезпечуючи безперебійне обслуговування всіх клієнтів, незалежно від регіону проживання", - йдеться у зверненні прес-служби банку.

На думку установи, головною метою диверсантів і провокаторів є дестабілізація ситуації в Донецьку, Луганську та інших південно-східних регіонах, зокрема за рахунок руйнування банківської інфраструктури. "Ті, хто сьогодні руйнує банківську систему, працюють на руйнування всієї України", - заявили в банку.

За даними ПриватБанку, тільки за останні п'ять днів у містах південно-східних областей від безглуздих підпалів знищено 60 банкоматів. Від збройних нападів або підпалів уже постраждали і не можуть працювати 28 відділень. Озброєні люди захопили 15 броньованих інкасаторських автомобілів ПриватБанку, які перебували на нічних стоянках. Усе частіше збройні мародери грабують майданчики конфіскованих автомобілів, майно відділень банку.

У банку наголошують, що від дестабілізації ситуації потерпають передусім найбільш незахищені люди: пенсіонери не можуть отримувати в банкоматах пенсії, матері - соціальні виплати, працівники - свої зарплати. Люди не можуть платити за газ, світло, воду, дитячий садок.

"Цілеспрямоване знищення провокаторами сучасної банківської інфраструктури - це повернення рівня життя в кам'яний вік. Закликаємо всіх жителів українських міст і сіл захищати своє право на гідне життя, не віддавайте свої міста мародерам і варварам. Для ПриватБанку безперебійне обслуговування клієнтів в південно-східних регіонах сьогодні стає основним пріоритетом роботи, ми не кидаємо своїх клієнтів навіть за умов, наближених до військових дій", - заявили в банку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram