ГоловнаЕкономікаБізнес

У "Жулянах" заморозили інвестпроекти через кризу авіаперевезень

Аеропорт прогнозує скорочення пасажиропотоку на 30%

У "Жулянах" заморозили інвестпроекти через кризу авіаперевезень
Фото: aerovokzal.net

В аеропорту "Жуляни" заморожена інвестиційна діяльність через кризу на ринку авіаперевезень.

Про це розповів генеральний директор компанії "Майстер-Авіа" Олексій Яковець, яка є оператором аеропорту, в інтерв'ю Центру транспортних стратегій

"Ми наразі заморозимо свою інвестиційну діяльність. Хоча ми планували побудувати цього року кілька ангарів під різні типи літаків, щоб отримати повноцінний FBO (fixed-base operator, комплекс з обслуговування літаків) з усім необхідним обладнанням - стоянками, ангарами, бізнес-центром, новим пероном тощо. Але, на жаль, зробити це зараз нам не вдасться", - заявив він.

Він пояснив, що якщо раніше аеропорт планував зростання пасажиропотоку цьогоріч на 15%, то зараз розрахунки показують, що він скоротиться приблизно на 30%.

Яковець розповів, що 2013 року в пік літнього сезону авіакомпанія "Трансаеро", наприклад, виконувала 35 рейсів на тиждень до Москви, Санкт-Петербурга, Єкатеринбурга, Уфи, а зараз - тільки 11 і тільки в Москву. Компанія "ЮТейр-Україна" літала чотири рази на день до Донецька, а також виконувала польоти в Харків, Львів, Луганськ, Одесу. Зараз з чотирьох частот на Донецьк залишилися дві, а польоти в Харків і Луганськ припинені.

"Оживити пасажиропотік може нормалізація ситуації у східному регіоні. Тоді збільшиться частота польотів у Донецьк, поновляться рейси до Харкова і Луганська. Якщо все стабілізується, то, я думаю, протягом трьох-чотирьох місяців пасажиропотік почне зростати", - додав він.

Нагадаємо, аеропорт "Жуляни" став другим за завантаженістю в Україні й поступився тільки "Борисполю".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram