ГоловнаЕкономікаДержава

Ъ: Росія пропонує Китаю вкластися в Керченський міст

Мінтранс РФ готує меморандум про співпрацю з китайськими компаніями

Ъ: Росія пропонує Китаю вкластися в Керченський міст

Мінтранс Росії готується укласти з китайськими компаніями меморандум про будівництво транспортного коридору через Керченську протоку, який з'єднає Краснодарський край РФ і окупований Росією Крим. Про плани залучити китайські компанії російській газеті "Коммерсантъ" розповіли джерела, знайомі з підготовкою документа.

Технічна модель проекту ще не затверджена - це може бути автомобільно-залізничний міст або міст і підводний тунель. Меморандум може бути підписаний під час візиту президента Росії Володимира Путіна до Китаю в другій половині травня. Передбачають, що участь у фінансуванні проекту візьме приватна China International Fund Ltd (CIF), а будуватиме державна China Railway Construction Corporation (CRCC). Офіційно в Мінтрансі цю новину не коментують.

Раніше українська влада Криму співпрацювала з китайцями. Зокрема Китай планував побудувати порт у Криму. Можливо, Москва так прагне компенсувати Пекіну збитки і віддячити йому за стриману позицію на засіданнях Радбезу ООН під час обговорення російської агресії в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram