ГоловнаЕкономікаДержава

Турчинов наказав забезпечити енергобезпеку країни

Кабмін розгляне питання про авансові платежі за газ і встановлення нових газових лічильників

Турчинов наказав забезпечити енергобезпеку країни
Фото: president.gov.ua

В.о. президента України Олександр Турчинов запровадив рішення РНБО про енергобезпеку своїм указом №448/2014. Зокрема, тепер Кабмін повинен до 20 червня затвердити фінплани великих держпідприємств і підприємств - монополістів, а також прогнозний баланс надходження і розподілу природного газу на 2014 рік.

Уряд також має запровадити систему економії енергоносіїв та стабілізувати роботу "Нафтогазу", оновити енергостратегії України до 2030 року, показники сучасних загроз і ризиків у галузі енергобезпеки.

Кабмін має опрацювати питання про перехід на облік природного газу для населення з урахуванням якості природного газу, про введення авансової оплати за споживання природного газу.

Міністерство енергетики і "Нафтогаз" повинні повідомити росіян, що Україна готова закуповувати паливо за цінами лютого-березня 2014 року. В іншому разі Україна подасть позов до міжнародного комерційного арбітражу.

Держфінінспекція має перевірити, наскільки ефективно витрачало гроші Держагентство з нацпроектів на проект спорудження термінала для зберігання зрідженого газу.

Нагадаємо, колишній президент України Віктор Янукович також обіцяв зміцнювати енергобезпеку країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram