ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ продовжив обмеження на зняття валюти з рахунків

Знімати з рахунків дозволено лише 15 тисяч гривень на добу (в еквіваленті)

НБУ продовжив обмеження на зняття валюти з рахунків
Фото: vestikavkaza.ru

Національний банк України продовжив до 1 червня дію обмежень на видачу (отримання) коштів в іноземній валюті з поточних і депозитних рахунків клієнтів через каси і банкомати в межах до 15 тисяч гривень на добу на клієнта (в еквіваленті за офіційним курсом).

Про це йдеться в постанові регулятора від 29 квітня №245.

Також продовжено дозвіл резидентам здійснювати погашення кредитів в іноземній валюті не раніше терміну, передбаченого договором.

Продовжено і встановлення максимальної суми продажу готівкової іноземної валюти одній фізичній особі на рівні 15 тисяч гривень в еквіваленті протягом одного операційного дня в межах однієї банківської установи і встановлення дозволу на здійснення покупки готівкової іноземної валюти у фізичних осіб в сумі, яка в еквіваленті не перевищує 150 тис. грн, без пред'явлення документів, що посвідчують особу.

Продовжено заборону на здійснення операцій з купівлі-продажу інвалюти на міжбанківському валютному ринку без постачання валюти.

Крім того, регулятор продовжив обмеження на максимальну суму здійснення переказів в інвалюті за дорученням фізосіб за поточними неторговельними операціями на рівні 15 тис. грн на місяць в еквіваленті (без підтверджувальних документів з поточного рахунку в інвалюті або без його відкриття) і 150 тис. грн в місяць в еквіваленті (поточний рахунок в інвалюті на підставі підтверджувальних документів).

Також постановою оптимізовано низку тимчасових стабілізаційних заходів.

Нагадаємо, обмеження на зняття валютних вкладів запровадили 1 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram