ГоловнаЕкономікаБізнес

Крим увів податок на здавання житла туристам

Окупанти планують заробити на орендодавцях 20 млн грн

Крим увів податок на здавання житла туристам
Фото: mnogomest.info

Самопроголошена Державна рада Криму ввела податок на здавання житла в оренду туристам за базовими ставками 12 і 20 рублів (4-7 грн) на місяць за квадратний метр площі.

Рішення про це було прийнято в середу на засіданні парламенту, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Досі здавання приватного житла в оренду туристам у Криму практично не обкладали податками, оскільки в складі України парламент Криму не мав права впливати на податкову політику.

Ставка податку на рівні 12 рублів на місяць за кв. метр чинна для об'єктів розміщення площею менш ніж 50 кв. м, а ставка в розмірі 20 рублів - для об'єктів площею понад 50 кв. метрів. При цьому місцеві ради можуть установлювати підвищувальні коефіцієнти для цієї ставки.

За даними заступниці міністра фінансів Криму Людмили Єльцової, близько 10 тис. жителів Криму розміщують улітку туристів у своїх квартирах і приватних будинках, новий податок цього року може принести в бюджет Криму додатково близько 60 млн. рублів (20 млн грн).

Нагадаємо, колишній прем'єр Криму Анатолій Могильов теж пропонував удосконалити систему зборів податків від туристичної галузі на півострові. За його словами, влітку завдяки туристам населення Криму збільшується удвічі, і хоча вони активно витрачають гроші, надходження податків у скарбницю зростає лише на 15-20%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram