ГоловнаЕкономікаФінанси

MasterСard і Visa припинили обслуговувати картки двох банків РФ через санкції (оновлено)

ИнвестКапиталБанк і СМП Банк просять своїх клієнтів розраховуватися готівкою

MasterСard і Visa припинили обслуговувати картки двох банків РФ через санкції (оновлено)
Фото: newtortuga.com

Платіжна система MasterCard призупинила обслуговування клієнтів ще двох банків, які потрапили під американські санкції в понеділок, 28 квітня.

Йдеться про ИнвестКапиталБанк і СМП Банк, повідомляє ИТАР-ТАСС з посиланням на компанію. Раніше було припинено обслуговування карток банку "Россия" і його "дочки" - Собинбанка.

У вівторок про припинення обслуговування заявили і в Visa. "28 квітня 2014 року у список SDN (список осіб і компаній, що потрапляють під економічні санкції США) включено ще кілька російських фізичних осіб і організацій, в тому числі СМП Банк й ИнвестКапиталБанк. З метою відповідності законодавству США Visa International Service Association припинила доступ до мережі Visa для зазначених фінансових інститутів", - заявили в компанії.

Московський СМП Банк підконтрольний братам Аркадієві та Борису Ротенбергам, він входить у четверту сотню за розміром активів серед російських банків. Уфимський ИнвестКапиталБанк входить у другу сотню, Ротенберги з 2008 року володіють 80% акцій цього банку.

Обидва банки вже попросили своїх клієнтів не використовувати карток для оплати в торгово-сервісних точках, а за кордоном використовувати готівку або картки інших банків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram