ГоловнаЕкономікаФінанси

ПриватБанк закрив угоду з продажу російської "дочки"

Покупцем банку Коломойського став російський Бінбанк

ПриватБанк закрив угоду з продажу російської "дочки"
Москомприватбанк

Російський Бінбанк став власником Москомприватбанку, який раніше був "дочкою" українського ПриватБанку.

Як повідомляється на сайті Бінбанку, найближчим часом буде проведено ребрендинг відділень. Установа працює у 31 регіоні Російської Федерації, регіональна мережа нараховує 3 філії та 220 відділень, на території Росії функціонує близько 2 тис. банкоматів та 9 тис. POS-терміналів.

Раніше повідомлялося, що вартість операції з купівлі банку склала 6 млрд рублів (близько 2 млрд грн). Розрахунки повинні були провести за рахунок грошових коштів та українських активів основного акціонера Бінбанку Мікаїла Шишханова (племінник російського мільярдера Михайла Гуцерієва).

Бінбанку з покупкою допоможе Агентство зі страхування внесків (аналог українського Фонду гарантування вкладів), яке надасть кредит у розмірі 12 млрд рублів. Позикові гроші підуть на підтримку ліквідності Москомприватбанку, а також на реалізацію проекту зі створення самостійної IT-інфраструктури банку.

Нагадаємо, ПриватБанк був змушений продати Москомприватбанк після того, як його акціонер Ігор Коломойський назвав президента Росії Володимира Путіна маленьким шизофреніком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram