ГоловнаЕкономікаДержава

Зупинка "Краснодонвугілля" небезпечна соціальними та економічними проблемами для Донбасу, - експерт

Щомісяця підприємство перераховує до бюджетів міста та району 9 млн грн

Зупинка "Краснодонвугілля" небезпечна соціальними та економічними проблемами для Донбасу, - експерт

Голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець вважає, що зупинка одного з найбільших в Україні вугледобувних підприємств ПАТ "Краснодонвугілля" загрожує соціально-економічними проблемами для Донбасу.

"Зупинка виробництва на "Краснодонвугіллі" призведе до недоотримання податків до місцевого та обласного бюджетів, невиплат по заробітних платах, зриву програм соціального партнерства з містом та областю", - сказав він.

За оцінками Луганської облдержадміністрації, щомісяця підприємство перераховує до бюджетів міста та району 9 млн грн. З 10 гривень, які приходять до бюджету Краснодонського регіону, 8 гривень - це гроші "Краснодонвугілля". Бюджет Пенсійного фонду на 70% наповнюється шахтами вугільного об'єднання.

Як відомо, 22 квітня після мітингу за федералізацію і проведення референдуму на південному сході України особи спортивної статури заблокували роботу адміністративної будівлі "Краснодонвугілля". У результаті кілька сотень людей з багатотисячного колективу не дають керівництву та шахтарям можливості працювати в штатному режимі на шахтах і структурних підрозділах.

Учасники акції вимагають підвищення заробітної плати в два рази. "Але це нереально, враховуючи падіння цін і попиту на вугілля", - зазначив Волинець. На його думку, в умовах низького попиту і невисоких цін на вугілля, коли державні шахти закриваються, "Краснодонвугілля" і так виконує соціальні зобов'язання перед працівниками.

ПАТ "Краснодонвугілля" - одна з найбільших вугільних компаній України з видобування і збагачення коксівного вугілля марок "Ж" і "К". Об'єднує сім шахт і шахтоуправлінь, дві збагачувальні фабрики, а також сервісні підрозділи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram