ГоловнаЕкономікаБізнес

Суд арештував Одеський НПЗ

Міліція розслідує контрабанду нафтопродуктів на 36 млрд грн

Суд арештував Одеський НПЗ
Фото: www.autocentre.ua

Суд арештував майновий комплекс та земельну ділянку Одеського нафтопереробного заводу, який раніше належав Сергієві Курченку, а згодом перейшов російському ВТБ як кредитна застава.

Про це повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ. Який саме суд ухвалив таке рішення, МВС не повідомляє, але уточнює, що арешт набуде чинності 24 квітня.

Арешт Одеського НПЗ пов'язаний з розслідуванням контрабанди нафтопродуктів.

"Протягом двох останніх років на територію України ввозили нафтопродукти, які, згідно з фіктивними документами, нібито експортували за межі митної території України. Фактично ж ввезені на територію України нафтопродукти зберігали на нафтобазах у Кіровоградській, Рівненській, Черкаській, Одеській, Київській, Харківській і Хмельницькій областях, із яких надалі реалізовували вітчизняним споживачам на загальну суму близько 36 млрд грн", - йдеться в повідомленні.

Щоб компенсувати збитки, яких зазнала держава внаслідок контрабанди, слідчі органи арештували понад 75 тис. тонн нафтопродуктів. Саме тому арештовано Одеський завод.

У повідомленні МВС нічого не сказано про підозрюваних.

Нагадаємо,  Одеський НПЗ перейшов у власність ВТБ як застава для кредиту в 300 млн доларів, який узяла група ВЕТЕК Сергія Курченка, щоб придбати підприємства в російського "Лукойлу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram