ГоловнаЕкономікаФінанси

Кримські готелі перестають приймати банківські картки

Готелі в Криму не встигли налагодити співпрацю з російськими банками

Кримські готелі перестають приймати банківські картки
Фото: hotel-yalta.com

Кримські готелі відмовляються від безготівкових платежів. Заплатити за номер банківською картою не можна в 3 із 5 п'ятизіркових готелів та в 11 з 18 чотиризіркових.

Про це пише ИТАР-ТАСС.

Адміністратори готелів розповідають, що змушені були припинити прийом карток через ситуацію на банківському ринку півострова: українські банки, з якими вони раніше працювали, йдуть з ринку, а співпрацю з російськими банками поки офіційно не оформлено.

Українським банку формально було дозволено працювати в Криму та Севастополі за старими правилами до 1 січня 2015 року. Але охочі продовжити роботу повинні були направити до 17 квітня в Центробанк РФ повідомлення та надати йому дані, які, за українськими законами, може вимагати тільки Нацбанк України .

Зробити це відмовилися, судячи з останніх даних, всі українські банки. У зв'язку з цим Центробанк наказав вже чотирьом українським банкам припинити роботу в Криму. До їх числа увійшли Приватбанк, VAB Банк, "Київська Русь" та Імексбанк. Тим часом, з російських банків на півострові повноцінно працює тільки один - РНКБ.

Нагадаємо, у 2014 році кількість туристів у Криму може скоротитися з 6 млн чоловік до 700 тис.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram