ГоловнаЕкономікаБізнес

Готель у Чехії відмовився приймати росіян через анексію Криму

Виняток зроблять для тих росіян, які засуджують політику Москви

Томаш Крчмарж, власник чеського готелю Brioni
Фото: Aleš Honus, Právo
Томаш Крчмарж, власник чеського готелю Brioni

Власник чотиризіркового готелю "Бріоні" (Brioni) в Остраві (Чехія) Томаш Крчмарж (Thomas Krchmarg) заборонив перебування російських туристів у готелі, пише Lenta.ru з посиланням на портал Novinky. Так він висловив своє ставлення до анексії Криму Росією.

Наприкінці березня на вході в готель з'явилося оголошення, в якому адміністрація попередила, що не приймає росіян у зв'язку з анексією Криму. Однак після того, як у четвер, 17 квітня, в місцевих ЗМІ з'явилися повідомлення про заборону на перебування в готелі росіян Крчмарж погодився зробити виняток для туристів, які засуджують політику Москви.

Нагадаємо, в 27 лютого 2014 року озброєні люди без розпізнавальних знаків, які пізніше виявилися російськими військовими, захопили уряд і парламент української Кримської автономії. У закритому режимі пройшло засідання місцевого парламенту, на якому депутати поміняли керівників автономії. За даними LB.ua, під час засідання не було кворуму, проте публіку повідомили, що рішення ухвалено. Одночасно російські військові захопили аеропорти, вокзали, органи влади, блокували українські військові частини і виставили блокпости на дорогах.

На півострові відключили українські телеканали, а проукраїнських активістів висилали з Криму або викрадали. Проросійські активісти розганяли проукраїнські мітинги за повної бездіяльності міліції.

16 березня самопроголошена влада Криму провела "референдум", який закріпив анексію Криму Росією. На "референдум" допустили тільки проросійських журналістів і спостерігачів, копій протоколів не видавали, були численні порушення: наприклад, у голосуванні брали участь громадяни Росії. Корінний народ півострова - кримські татари - бойкотували "референдум". З усіх країн ООН це опитування визнали тільки 11 держав, 100 країн виступили проти, 58 утрималися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram