ГоловнаЕкономікаБізнес

Влада хоче отримати за держдачі та санаторії 3 млрд грн

Держуправсправами позбавляється збиткових активів

Влада хоче отримати за держдачі та санаторії 3 млрд грн
резиденция в Пуща-Водице
Фото: censor.net.ua

Держуправління справами вважає, що державні санаторії, дачі та інше надлишкове майно відомства, яке збираються продати, затягне на 3 млрд грн.

Про це заявив керівник Держуправсправами Сергій Аверченко в інтерв'ю "Сьогодні".

"Ринкова вартість об'єктів, які можуть передати Фонду держмайна для приватизації, становить приблизно 3 млрд грн", - заявив він.

"Ми підготували для Кабміну пропозиції щодо об'єктів, які можна передати Фонду держмайна для приватизації. Ці об'єкти, зазвичай, збиткові: санаторії в Тернопільській області, в Кисловодську та Єсентуках (Росія), Абхазії. Також до цього списку потрапили держдачі та резиденції в Пуща -Водиці та Конча-Заспі, поки що чотири об'єкти. Крім того, є транспорт, який можна продати: шість літаків, два вертольоти та 150 легкових автомобілів", - сказав Аверченко.

Всього в автопарку ДУС є більше трьох сотень автомобілів, однак управління не поспішає з продажем.

"Нещодавно ДУС передало Нацгвардії 12 автомобілів та два автобуси. Можливо, комусь ще знадобляться автомобілі, тому з'ясовуємо - кому і що потрібно. Краще передати автотранспорт, який є в наявності, ніж потім виділяти гроші з бюджету на його покупку", - пояснив Аверченко.

Нагадаємо, Держуправління справами забезпечує діяльність президента України, Верховної Ради, Кабміну, проводить протокольні заходи. В управлінні Держуправсправами знаходиться більше 60 державних підприємств, серед яких, наприклад, готелі "Україна", "Дніпро", "Президент-Готель", авіапідприємство "Україна".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram