ГоловнаЕкономікаФінанси

Банк Януковича може залишитися в Криму під російською ліцензією

Що після цього буде з його українським бізнесом - невідомо

Банк Януковича може залишитися в Криму під російською ліцензією
Фото: domnaydem.com

Всеукраїнський банк розвитку, що належить Олександрові Януковичу, може продовжити роботу в Криму під російською ліцензією.

Про це пише "Коммерсантъ".

"Вдалося виявити тільки один український банк, який має намір продовжити роботу в Криму вже під російською ліцензією. Про такі плани повідомив співробітник сімферопольського відділенні Всеукраїнського банку розвитку. Що після цього буде з його українським бізнесом - не зрозуміло. У кол-центрі банку в Україні повідомили, що він "працює у звичайному режимі", а про наміри отримання російської ліцензії "нічого не відомо", - йдеться в публікації.

Українські банки повинні піти з Криму протягом найближчих днів, оскільки Центробанк РФ висунув такі умови, які суперечать українському законодавству. Їх виконання, відповідно, загрожує санкціями з боку Нацбанку України. З 181 українського банку на півострові працювали 80, загальне число їхніх відділень перевищувало 1 тис.

Очікувалося, що залишаться на півострові тільки зареєстровані тут Чорноморський банк реконструкції та розвитку і банк "Морський".

Варто зазначити, що в Криму також почав працювати

банк "Россия", пов'язаний з найближчим оточенням президента РФ Володимира Путіна. Раніше він потрапив під санкції США, які були введені у зв'язку з анексією Криму Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram