ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін підготував законопроект про створення фінансової поліції

Концентрація повноважень з розслідування економічних злочинів повинна усунути можливості для зловживань

Кабмін підготував законопроект про створення фінансової поліції
Виталий Ярема
Фото: Страница Виталия Яремы на www.facebook.com

Уряд підготував законопроект про створення фінансової поліції.

Про це повідомив перший віце-прем'єр Віталій Ярема під час поїздки в Дніпропетровську область, інформує "Інтерфакс-Україна".

"У нас вже є законопроект, який ми будемо презентувати найближчим часом. Будемо створювати так звану фінансову міліцію або поліцію для того, щоб ці питання сконцентрувати в одних руках, і було якомога менше можливостей для так званих "наїздів", "кришувань", незаконних перевірок з боку контролюючих органів", - сказав він.

Ярема підкреслив, що останніми роками така практика системно здійснювалася з боку правоохоронних органів.

"Відбувалося "кришування", перевірка підприємств, тиск на малий і середній бізнес, тому правоохоронні органи сьогодні як ніхто потребують реформування, і ми над цим зараз активно працюємо", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше міністр Кабміну Остап Семерак повідомив про підготовку створення Служби фінансових розслідувань, або фінансової поліції.

Фінансову поліцію збиралися створити ще рік тому під час президентства Віктора Януковича, проте від цієї ідеї відмовилися.

У неї планувалося включити підрозділи ГУ податкової міліції; Департаменту держслужби з боротьби з економічною злочинністю МВС; ГУ з боротьби з організованою злочинністю МВС; підрозділи контррозвідувального захисту економіки СБУ; Департаменту боротьби з контрабандою ДМСУ; Державної фінансової інспекції. Підкорятися Служба фінансових розслідувань мала президенту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram