ГоловнаЕкономікаБізнес

Кількість туристів у Криму може скоротитися з 6 млн до 700 тис.

Основний фактор нового туристичного сезону - безпека

Кількість туристів у Криму може скоротитися з 6 млн до 700 тис.
Фото: www.crimee.com.ua

2014 року кількість туристів у Криму може скоротитися з 6 млн осіб до 700 тис.

Такий прогноз в інтерв'ю "Коментарям" озвучив колишній міністр курортів і туризму Криму Олександр Лієв.

Він нагадав, що раніше більшість туристів у Криму були з інших регіонів України - з 6 млн на українців припадало близько 4 млн. "Туристичний потік з України в сьогоднішніх реаліях скоротиться відсотків на 90, а то й більше. Окрім складнощів щодо перетину кордону, які перманентно виникають, є основний фактор, на підставі якого людина приймає рішення, куди їй поїхати, - безпека. Є, звісно, екстремали, але їх зазвичай менше за 1%", - сказав він.

"Кількість російських туристів в загальному турпотоці до Криму становила 1,5 млн осіб. З них майже мільйон добирався поїздом через Україну. Зараз цей маршрут самими ж росіянами і їх пропагандистами перетворено на ризиковий маршрут. З цієї ж причини з 300 тис. росіян, які їхали до Криму на машинах з російськими номерами, можна тепер розраховувати тільки на дуже екстремальних туристів, які ризикнуть їхати через "нестабільну Україну, де бушують бендерівці", - продовжив Лієв.

"І, зрештою, майже 200 тис. росіян добиралися до Криму літаком. Аеропорт "Сімферополь" приймає в рік мільйон пасажирів, з них туристів - 500 тис. осіб, з яких росіян - 200 тис., решта - туристи з України, Білорусі, Прибалтики, Туреччини. Щоб Криму зберегти ці 500 тис., треба буде дуже добре постаратися, це дуже складно", - сказав Лієв.

При цьому він зазначив, що робити остаточні прогнози можна буде в травні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram