ГоловнаЕкономікаФінанси

Перший транш МВФ не піде на виплату газового боргу України

Міжнародну допомогу розділять між резервами НБУ і держбюджетом

Перший транш МВФ не піде на виплату газового боргу України
Фото: obozrevatel.com

Перший транш Міжнародного валютного фонду, який очікується в травні, не піде на погашення боргів перед "Газпропом", що перевищують $2,2 млрд.

Про це заявив міністр фінансів Олександр Шлапак у Вашингтоні, пише ИТАР-ТАСС.

"Гроші, які ми отримаємо, будуть поділені між резервами Національного банку і державним бюджетом, і ці гроші будуть цільовими, тому ми не плануємо витрачати їх на виплату боргу Росії. Принаймні, першу частину грошей", - сказав чиновник.

Шлапак стверджує, що Україна виконала всі умови для отримання першого траншу фінансової допомоги з боку МВФ. "Ми тут для того, щоб конкретніше поговорити про час та умови підтримки. Більше того, Україна виконала всі умови МВФ для першого траншу", - заявив він.

За словами директора-розпорядника МВФ Крістін Лагард, програма фонду для України повинна бути винесена на затвердження ради директорів фонду наприкінці квітня або найперших числах травня.

Нагадаємо, програма МВФ для України передбачає виділення кредитів під низькі відсотки в розмірі $14-18 млрд впродовж двох років. Під рішення МВФ також прив'язані значні кредитні кошти інших міжнародних інститутів. Разом з грошима фонду розмір допомоги Україні може становити до $27 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram