ГоловнаЕкономікаДержава

МВФ може ухвалити рішення про допомогу Україні наприкінці квітня, - Лагард

Програму допомоги Києву обговорювали неодноразово, але рішення планують прийняти наприкінці місяця

Міжнародний валютний фонд може прийняти рішення про надання Україні фінансової допомоги наприкінці цього місяця.

Про це у Вашингтоні заявила глава МВФ Крістін Лагард, повідомляє Deutsche Welle.

"Ми сподіваємося, за умови, що влада виконає свої зобов'язання, які, ми маємо всі підстави вважати, будуть виконані, ми сподіваємося розглянути програму і представити її Раді наприкінці квітня або на самому початку травня", - сказала Лагард.

За словами глави МВФ, виконавча рада міжнародної фінансової установи вже неодноразово неформально обговорювала програму допомоги Києву, проте рішення планує прийняти наприкінці цього місяця.

"З усіх боків у виконавчій раді висловлюється підтримка Україні", - запевнила Лагард і зазначила, що мова йде про пакет допомоги, щодо якого сторони досягли домовленості. Кошти в розмірі від 14 до 18 млрд дол. Україна має використати для розрахунку з боргами.

Нагадаємо, Україна і МВФ попередньо домовилися про нову програму співпраці обсягом $14-18 млрд. Це рішення найближчим часом має затвердити рада директорів фонду.

Напередодні МВФ оприлюднив традиційний Всесвітній економічний прогноз, в якому вперше не було макропрогнозів для України. Фонд пояснив, що не може робити прогнози через кризу, яка триває в країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram