ГоловнаЕкономікаБізнес

"АвтоВАЗ" припинив постачання автомобілів в Україну

Нові "Лади" почнуть завозити тільки через пару місяців

"АвтоВАЗ" припинив постачання автомобілів в Україну
Фото: avtomina.info

Колишній багаторічний лідер українського автомобільного ринку "АвтоВАЗ" від початку року взагалі не постачає машин в Україну.

Про це пишуть "Известия".

"Перший квартал кожного року традиційно відводять на уточнення планів і підписання контрактів експортних постачань", - пояснили причину ситуації в прес-службі "АвтоВАЗу". Утім, дилери кажуть, що підписання контрактів на постачання на наступний рік зазвичай відбувається наприкінці попереднього і перші автомобілі починають надходити в лютому-березні.

Проте цього року контракт на постачання нових автомобілів в Україну між "АвтоВАЗом" і "УкравтоВАЗ" (офіційний дистриб'ютор "Лади") підписали тільки 17 березня. За найоптимістичнішими прогнозами українських дилерів, постачання нових автомобілів розпочнуться через місяць-два. Оновлені Kalina і Priora до України доберуться ще пізніше - орієнтовно до кінця року.

Нагадаємо, продажі автомобілів "АвтоВАЗу" в Україні торік упалі вдвічі. Їхня частка в загальному обсязі продажів за рік скоротилася з 8% до 4%. Ще 8-10 років тому кожен третій проданий автомобіль в Україні був "Ладою".

Усього торік "АвтоВАЗ" скерував на експорт 78,6 тис. автомобілів "Лада" - на 11,4% більше, ніж 2013 року. Найбільшим експортним ринком для них є Казахстан (72%), Україна (9%), Азербайджан (6%), а також країни Європи (4%).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram