ГоловнаЕкономікаФінанси

У Криму змінили фіксований курс рубля до гривні

Самопроголошений уряд Криму намагається уникнути спекуляцій

У Криму змінили фіксований курс рубля до гривні
Фото: union-report.ru

Самопроголошений уряд Криму підвищив курс рубля до гривні з 3,8 до 3,1, повідомляє Центр журналістських розслідувань".

"Усім суб'єктам господарювання незалежно від форм власності, що здійснюють свою діяльність на території Республіки Крим, під час перерахунку цін, тарифів на товари, послуги до 16 квітня включно використовувати коефіцієнт перерахунку цін, тарифів з української гривні на російський рубль в розмірі до 3,1 включно", - вказано в постанові уряду.

Раніше був чинним фіксований курс 3,8, що дозволяло кримчанам міняти пенсії та зарплати в обмінниках за ринковим курсом 3,2 і отримувати додатковий прибуток. Купувати товари в рублях також було невигідно, тому що торговці перераховували ціни за курсом 3,8, а то й 4.

Хоча тепер пенсіонери не зможуть вигравати на обміні валют, їм нічого журитися. Президент Росії Володимир Путін розпорядився підвищити встановлені Україною пенсії кримчан на 25% із квітня, на 50% із травня, на 75% із червня і на 100% із липня. Підвищену українську пенсію платитимуть до тих пір, поки не перерахують виплати за російським законодавством. Також будуть підвищені зарплати бюджетників.

Усього в Криму проживає 677 тис. пенсіонерів (з урахуванням Севастополя). Це майже 30% усіх жителів півострова.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram