ГоловнаЕкономікаДержава

ЄБРР вирішив інвестувати в Україну 350 млн євро

Гроші підуть в реальний сектор економіки і на будівництво автодоріг

ЄБРР вирішив інвестувати в Україну 350 млн євро
Фото: www.avto.ru

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) відновлює співпрацю з Україною. Раніше, 20 лютого, банк оголошував про припинення кредитування держсектору.

Сьогодні Рада директорів ЄБРР схвалила виділення 350 млн євро для двох проектів в Україні. Це перші гроші з обіцяних раніше інвестицій у 5 млрд євро протягом кількох років.

Перший проект - підтримка існуючих клієнтів банку в реальному секторі української економіки. На ці цілі буде витрачено 150 млн євро. Більше про клієнтів ЄБРР можна прочитати на сайті банку.

Також банк виділить 200 млн євро на автодороги Пан'європейського транспортного коридору, але тільки після рішення МВФ про виділення Україні грошей. Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк очікує, що гроші від Фонду отримають в перших числах травня.

Фінансування ЄБРР дозволить модернізувати ділянки трас М05 (Київ-Одеса) та М01 (Київ-Чернігів). Проект також передбачає реконструкцію ділянок трас N01 (Київ-Знам'янка) і R02 (Київ-Іванків), а також реконструкцію житомирської окружної дороги.

За цим проектом ЄБРР вже виділяв 250 млн євро 2010 року, які були витрачені на реконструкцію останньої ділянки автомагістралі M06 між Києвом і Житомиром, а також ділянки траси М07 (Київ-Ковель). Також були створені умови для впровадження договорів техобслуговування доріг з оплатою залежно від фактичних результатів.

Раніше ЄБРР призупинив кредитну програму в Севастополі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram