ГоловнаЕкономікаБізнес

У Житомирі мають намір відкрити аеропорт

Інвестиції в проект оцінюються в $15 млн

Авіакомпанія YanAir хоче відновити роботу житомирського аеропорту, який не працює вже багато років, а 2011 року  його навіть виключили з реєстру цивільних аеродромів.

Про це свідчить рішення міської ради Житомира від 4 квітня, якою авіакомпанії дозволяється розробити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 58 га для будівництва аеропорту.

"Від реалізації проекту в Житомирі місто отримає додаткові кошти до бюджету - до 15 млн доларів. Близько 200 робочих місць і підвищення іміджу серед інших обласних центрів України. Окрім того, ціни на авіаквитки будуть значно дешевшими, ніж у Києві, майже вдвічі", - заявив з цього приводу голова правління компанії Олексій Янчук.

За словами першого заступника мера Сергія Сухомлина, керівництво YanAir має довести серйозність своїх намірів, і за два роки аеропорт повинен отримати статус міжнародного.

Аеропорт у Житомирі заснували 1947 року, а після розвалу СРСР він використовується авіалюбителями. Зараз у нього статус злітно-посадкового майданчика.

YanAir є однією з наймолодших українських авіакомпаній. Вона виконує внутрішні і зовнішні рейси з Києва та Вінниці. В авіапарку компанії числяться два літаки типу Saab 340A, розрахованих на 33 пасажирські місця, і один Airbus A320 - на 180 місць.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram