ГоловнаЕкономікаБізнес

Японія розпочала видобуток сланцевої нафти

Japex оголосила про розробку родовища на півночі острова Хонсю

Японія розпочала видобуток сланцевої нафти

Японська компанія Japan Petroleum Exploration (Japex) оголосила про початок комерційного видобутку сланцевої нафти. Роботи ведуть на нафтогазовому родовищі Аюкава на півночі країни. Обсяг видобутку становить 220 барелів на добу (35 тис. літрів).

Про це пише Reuters із посиланням на повідомлення компанії, уточнюючи, що раніше в Японії сланцевої нафти не видобували.

Наприкінці травня компанія також має намір розпочати буріння на ще одному родовищі, розташованому неподалік. За оцінками Japex, усього на території префектури Акіта, де проводять роботи, є близько 100 млн барелів сланцевої нафти. Це приблизно 8% річної потреби країни в нафтопродуктах.

Зараз Японія покриває свої потреби в нафті й газі майже повністю за рахунок імпорту. Власний видобуток нафти становить лише 77 тис. барелів на добу, з яких 25,4 тис. припадає на Japex.

За умов дефіциту енергоресурсів Японія шукає будь-яких способів знайти їх на своїй території. Наприклад, навесні минулого року в Японії вперше у світі зуміла видобути газ із гідрату метану, що залягає на дні океану.

За попередніми розрахунками фахівців, запаси гідрату метану тільки в одному родовищі на півдні основного японського острова Хонсю порівнянні з обсягами споживання природного газу в країні за 14 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram