ГоловнаЕкономікаБізнес

Друг Путіна робитиме шоу для "Первого канала"

Ротенберг купив програми "Угадай мелодию" і "Давай поженимся"

Друг Путіна робитиме шоу для "Первого канала"
Фото: gazeta.ru

Російський мільярдер Аркадій Ротенберг, який потрапив під санкції США у зв'язку з анексією Криму, робитиме телевізійні шоу для забороненого в Україні "Первого канала".

Як пише "Коммерсантъ", Ротенберг домовився про придбання 51% групи компаній "Красный квадрат", яка робить такі програми, як "Модный приговор", "Кто хочет стать миллионером", "Голос", "Угадай мелодию", "Давай поженимся", "Контрольная закупка".

Це найбільший виробник телевізійного контенту в Росії. 2012 року "Красный квадрат" зробив для "Первого канала" програм на 1159 годин. Для порівняння: у Comedy Club Production, яка робить шоу для ТНТ і займає друге місце, цей показник дорівнював 937 годин.

Раніше "Красный квадрат" належав президентові групи Ларисі Синельщиковій, багаторічної соратниці гендиректора "Первого канала" Костянтина Ернста.

Вартість угоди не розголошують.

Нагадаємо, список санкцій США включає майже три десятки російських чиновників і підприємців. Ротенберг потрапив у нього як друг президента Росії Володимира Путіна. У дитинстві і юності Ротенберг займався в секції дзюдо разом з Путіним, вважають, що вони досі зберегли дружні відносини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram