ГоловнаЕкономікаДержава

СБ: реформи - єдиний вихід для України

Економіка обвалиться, якщо не змінити державну політику

СБ: реформи - єдиний вихід для України
Фото: ppblog.ru

Світовий банк вважає, що якщо Україна хоче запустити свою економіку, у неї немає іншого виходу, окрім як проводити реформи.

Про це сказала економіст представництва СБ в Україні, Білорусі та Молдові Лаліта Мурті, пише РБК-Україна.

"У першу чергу уряд має звернути увагу на макроекономічну та фінансову стабілізацію. Окрім того, повинна бути прозорість витрат і скорочення корупції. У першу чергу повинні бути проведені реформи у трьох напрямках: газовий сектор, дерегуляція бізнесу та прозорість закупівель. Така серйозна програма реформ є дуже важкою, але це єдина можливість для України. Ми закликаємо уряд до праці над цими дуже важкими реформами", - сказала Мурті.

У свою чергу її колега Анастасія Головач заявила про те, що СБ прогнозує Україні падіння економіки цього року щонайменше на 3%. "Якщо політична ситуація ускладниться, а реформи не будуть проведені швидко, то Україну чекає падіння ВВП більш ніж 3%", - попередила Головач.

Але з іншого боку, якщо реформи почнуться, то економіка запуститься вже наступного року, і зростання ВВП 2015 року становитиме 3%.

Світовий банк також прогнозує, що за рахунок підвищення тарифів на газ і девальвації гривні інфляція в Україні цього року може становити 15%.

Нагадаємо, минулого тижня Верховна Рада ухвалила закон про запобігання фінансової катастрофи в Україні. З травня істотно в півтора раза зростуть ціни на газ для населення. Закон про держзакупівлі планують ухвалити наступного пленарного тижня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram