ГоловнаЕкономікаБізнес

Росспоживнагляд вважає необґрунтованою заборону російських продуктів в Україні

Санкції Держспоживінспекції стосуються шоколаду, плавленого сиру і риби

Росспоживнагляд вважає необґрунтованою заборону російських продуктів в Україні

Росспоживнагляд випустив заяву з приводу заборони продажу російського шоколаду і плавленого сиру в українських магазинах. Відомство вважає, що Держспоживінспекція України, яка вилучає цю продукцію з торгових мереж, порушує міжнародні угоди.

"Усупереч правилам, установленим міжнародним законодавством, українські контрольні (наглядові) органи не проінформували Росспоживнагляд про проведення будь-яких заходів, пов'язаних з виявленням російської продукції, що нібито не відповідає вимогам якості та безпеки", - сказано в заяві.

Росспоживнагляд каже, що перевіряв цей шоколад і плавлений сир і не виявив невідповідностей вимогам безпеки або маркування.

Цікаво, що російське санітарне відомство уникає використовувати назву "Держспоживінспекція", воліючи "орган влади України, що отримав повноваження на контроль у сфері безпеки та якості продукції". Росспоживнагляд також використовує посилання не на офіційний сайт українського відомства, а на засоби масової інформації.

Нагадаємо, що санкції Держспоживінспекції стосуються шоколаду і цукерок російських виробників "Красный октябрь", "Бабаевский", "Рот Фронт" і "Русский шоколад, плавленого сиру компанії "Лакталис Истра", а також оселедця, скумбрії і сардин компаній "Вичунай-Русь" і "Роскон".

Приводом для вилучення з продажу цих продуктів стало неправильне маркування. Таку саму причину називав Росспоживнагляд, коли заборонив постачання продукції українського "Рошену" в Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram