ГоловнаЕкономікаБізнес

Держспоживінспекція взяла на озброєння методи Росспоживнагляду

Україна має претензії до маркування продуктів семи російських компаній

Держспоживінспекція взяла на озброєння методи Росспоживнагляду
Фото: Виталий Головин

Держспоживінспекція виявила, що низка російських продуктів харчування, які продаються в українських магазинах, не відповідають вимогам вітчизняного законодавства щодо маркування.

На своєму сайті Держспоживінспекція повідомляє, що це стосується шоколаду і цукерок російських виробників "Красный октябрь", "Бабаевский", "Рот Фронт" і "Русский шоколад", плавленого сиру компанії "Лакталис Истра", а також оселедця, скумбрії і сардин компаній "Вичунай-Русь" та "Роскон".

Інспекція вважає, що російські товари реалізують усупереч вимогам статті 38 Закону "Про безпеку та якість харчових продуктів", статей 15 і 19 Закону "Про захист прав споживачів" та положення Технічного регламенту правил маркування харчових продуктів.

У зв'язку із цим відомство почало вживати заходів для вилучення цих товарів з магазинів основних торговельних мереж.

Нагадаємо, що минулого року аналогічні формальні претензії Росспоживнагляду до маркування українського шоколаду "Рошен" стали підставою для того, щоб заборонити його постачання в Росію. Основною причиною невідповідності кондитерських виробів "Рошену" Росспоживнагляд назвав невиконання законодавства у сфері захисту прав споживачів (вимоги до маркування харчової продукції - невідповідність інформації про харчові цінності продукції, вказаної на етикетці).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram