ГоловнаЕкономікаФінанси

Коломойський продав Москомприватбанк за 1,9 млрд грн

Покупцем "дочки" Приватбанку став російський Бинбанк

Коломойський продав Москомприватбанк за 1,9 млрд грн
Москомприватбанк

Російський Бинбанк домовився з групою "Приват" про купівлю Москомприватбанку.

Вартість угоди склала 6 млрд рублів (близько 1,9 млрд грн), повідомляє сайт Бинбанка. Розрахунки будуть здійснювати грошовими коштами й  українськими активами основного акціонера Бинбанк Михайла Шишханова. Закрити угоду планують найближчим часом.

Також наголошують, що Бинбанку з купівлею допоможе Агентство страхування вкладів (аналог українського Фонду гарантування вкладів), який надасть кредит на 12 млрд рублів. Позикові гроші підуть на підтримку ліквідності Москомприватбанку, а також на реалізацію проекту зі створення самостійної IT-інфраструктури банку.

На загальних зборах акціонерів Москомприватбанку, яке відбудеться найближчим часом, оберуть нові органи управління, після цього повноваження тимчасової адміністрації припинять, а подальшу діяльність Москомприватбанку продовжать під управлінням Бинбанка.

Нагадаємо, Москомприватбанк працює на російському ринку з 1994 року і входить в число ста найбільших російських банків. За даними звітності на 1 березня 2014 року, активи банку становлять 48,17 млрд рублів (більш ніж 12 млрд грн, 89 місце в Росії), депозитний портфель - 32,43 млрд руб (більш ніж 8 млрд грн, 44 місце в Росії). Москомприватбанк займає 8 місце серед усіх російських банків за обсягами емісії кредитних карток і 14 місце в Росії за розміром банкоматної мережі.

Коломойський був змушений продати Москомприватбанк після того, як необережно назвав президента Росії Володимира Путіна маленьким шизофреніком.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram