ГоловнаЕкономікаБізнес

ГПУ порушила справу з приводу закупівель "Укрзалізниці"

У діяльності "Укрзалізничпостачу" виявили зловживання

ГПУ порушила справу з приводу закупівель "Укрзалізниці"
Фото: rian.ru

Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження проти службовців держпідприємства "Укрзалізничпостач", яке  матеріально забезпечує залізничний транспорт.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Справу проти цього структурного підрозділу "Укрзалізниці" порушено після виявлення фактів зловживань під час держзакупівель.

"Укрзалізничпостач" уклав з господарським товариством "ВКК "Трансенергопром" на конкурсних торгах договори про закупівлю металопрокату виробництва ММК ім. Ілліча на загальну суму понад 25 млн грн.

Встановлено, що пропозиції "ВКК "Трансенергопром" не відповідали кваліфікаційним вимогам. Однак, незважаючи на це, вони не були відхилені.

Крім цього, за інформацією ММК ім. Ілліча, продукція комбінату для потреб залізниць у період виконання укладених договорів не поставлялася і договори щодо поставок із ТОВ "ВКК "Трансенергопром" не укладалися.

Згідно з висновком експерта, різниця між цінами, визначеними договорами, і цінами Маріупольського металургійного комбінату імені Ілліча на момент укладення договору становила понад 19 млн грн.

Таким чином, посадові особи ДП "Укрзалізничпостач" скоїли кримінальний злочин, передбачений ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем з тяжкими наслідками, карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років).

Нагадаємо, за даними журналістських розслідувань, структури, контрольовані сином президента України Олександром Януковичем, у 2013 році отримали третину всіх замовлень "Укрзалізничпостачу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram