ГоловнаЕкономікаФінанси

Російський Альфа-Банк не має наміру йти з України

Зміни в акціонерах Альфа-Банку Україна названо формальністю

Російський Альфа-Банк не має наміру йти з України
Фото: Макс Левин

Вихід російського Альфа-Банку зі складу однойменної української установи не означає його відхід з України. Про це повідомила прес-служба Альфа-Банку Україна.

"У рамках завершення реструктуризації корпоративної структури володіння банківського холдингу компанія ABH Ukraine Ltd є зараз власником 80,1% акцій банку, вона консолідує 100% акцій Альфа-Банку Україна. Раніше 19,9% перебували у власності Альфа-Банку Росія. Ці зміни ніяк не вплинуть на приналежність банку до міжнародного консорціуму "Альфа-Груп" і банківської групи "Альфа-Банк", представленої в п'яти країнах. Склад акціонерів залишається незмінним", - заявили в банку.

Зазначено також, що материнська група "Альфа" вирішила підтримати український Альфа-Банк трирічним кредитом на $300 млн.

Головний керуючий директор Альфа-Банку Україна Рушан Хвесюк зазначив, що 2012 року наглядова рада закладу схвалила трирічну стратегію розвитку, яка передбачає і органічне зростання, і придбання нових активів. За його словами, банк має намір і далі дотримуватися цієї стратегії.

Нагадаємо, Альфа-Банк входить у топ-15 українських банків за розміром активів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram