ГоловнаЕкономікаФінанси

Коломойський продасть банк в Росії за 1,5 млрд грн

Російський бізнес ПриватБанку відійде "Трійці-Д банку"

Коломойський продасть банк в Росії за 1,5 млрд грн
Игорь Коломойский
Фото: finzah.com.ua

Російський банк Ігоря Коломойського Москомприватбанк може бути проданий "Трійка-Д банку". Власниками цієї установи є засновник великої девелоперської компанії ПІК Юрій Жуков і два громадяни України - Павло Шепель і Олександр Грановський.

Вартість угоди становить не менше ніж один капітал банку - 4,7 млрд рублів (майже 1,5 млрд грн) на 27 березня, пишуть "Ведомости" з посиланням на свої джерела. Певність із продажем повинна з'явитися у вівторок.

"Трійка-Д банк" залишився єдиним потенційним покупцем із десятка претендентів. Також Москомприватбанком цікавилися російські банки Пробізнесбанк, "Ренесанс кредит", ТКС-Банк, банкіри Ігор Кім і Анатолій Мотильов.

Нагадаємо, на початку березня власник Москомприватбанку Ігор Коломойський обмінявся образливими висловлюваннями з президентом РФ Володимиром Путіним, після чого Центральний банк Росії без пояснення причин ввів тимчасову адміністрацію в Москомприватбанк. Після цього "Приват" почав продаж своєї російської "дочки".

Москомприватбанк працює на російському ринку з 1994 року і входить в число ста найбільших російських банків. За даними звітності на 1 березня 2014 року, активи банку становлять 48,17 млрд рублів (більше 12 млрд грн, 89 місце в Росії), депозитний портфель - 32,43 млрд руб (більш ніж 8 млрд грн, 44 місце в Росії). Москомприватбанк займає 8 місце серед усіх російських банків за обсягами емісії кредитних карт, і 14 місце в Росії за розміром банкоматної мережі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram