ГоловнаЕкономікаБізнес

Експерти обговорили, як Україні піднятися в рейтингу легкості ведення бізнесу

Присутні поділилися своїми ідеями і пропозиціями

Експерти обговорили, як Україні піднятися в рейтингу легкості ведення бізнесу
Фото: obozrevatel.com

Сьогодні в Комітеті Верховної Ради України з питань податкової та митної політики відбулася зустріч голови комітету Віталія Хомутинника з першим заступником міністра доходів і зборів Ігорем Білоусом, керівником діяльності Міжнародної фінансової корпорації в Україні (IFC) Оленою Волошиною, представниками бізнесу, аудиторських компаній і бізнес-асоціацій.

Присутні поділилися своїми ідеями та пропозиціями, які можуть поліпшити позиції України в щорічному рейтингу за легкістю ведення бізнесу Doing Business. "Сьогодні в Україні бізнес повинен платити удвічі більше платежів і витрачати удвічі більше часу на спілкування з податковими та митними органами, ніж у країнах - лідерах рейтингу за легкістю ведення бізнесу Doing Business. Але проблема не в законодавстві. Наш Податковий кодекс не найгірший у світі, справа в імплементації його норм чиновниками", - каже Олена Волошина.

За результатами зустрічі як першочерговий крок Віталій Хомутинник погодив із бізнесом створення гарячої лінії для миттєвого реагування на випадки нахабства з боку податківців і митників. "На мою думку, сьогодні це найважливіше питання для бізнесу. Ми пропонуємо всім підприємцям, у яких вимагають хабарі, відразу записувати прізвище нечистого чиновника і повідомляти до комітету", - заявив Хомутинник

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram